BigTwin-artikeltje

SONcity #10, 2016, terug naar de roots in Meerssen, zuid-Limburg.
Gesloten
Gebruikersavatar
charlesb52
*
*
Berichten: 1972
Lid geworden op: 19 sep 2015 11:15
Locatie: Maastricht
Has thanked: 943 times
Been thanked: 387 times
Contacteer:

BigTwin-artikeltje

Bericht door charlesb52 »

Het artikeltje geschreven door Ntz/Natasja werd, erg ingekort, in de BigTwin geplaatst. NTZ zal de volle versie nog sturen, gelukkig!!
AfbeeldingGebruikersavatar
Ntz
10-24
10-24
Berichten: 24
Lid geworden op: 22 sep 2015 10:39
Locatie: Goeree-Overflakkee
Has thanked: 21 times
Been thanked: 12 times

Re: BigTwin-artikeltje

Bericht door Ntz »

De volledig ingestuurde tekst:

Deze mei werd al weer de 10e jaarlijkse rit van het Sportster Owners Netherlands forum gehouden. Vanuit Camping 't Geuldal in Meerssen, vlak naast Maastricht, was er dit keer een gevarieerde route uitgedacht door het mooie Zuid-Limburgse en Wallonische (B) landschap met een paar stops om te lunchen en natuurlijk om te tanken – zoals bekend geen overbodige luxe met de soms heel kleine peanut-tankjes. Tegen half één startten op het parkeerterrein van de camping rond de 50 motoren, waar de campingeigenaars en overige vakantiegangers met camera's en tablets de groep uitgeleide deed en tegen half zes kwam de hele ploeg na een mooie zonnige rit door de Ardennen weer de camping op rijden. Men streek gezellig samen neer op het terras voor een verloting van mooie prijzen – waaronder voor dit jubileum zelfs een nieuwe tank – die door de diverse sponsors werden aangeboden, verschillende live muziek en een uitgebreide barbecue. De beker voor de mooiste Sportster ging dit jaar naar een schitterend blauwe 48, unaniem besloten door een jury van .… twee Honda-rijders.
Het begint zo langzaam traditie te worden dat na het sluiten van de camping-bar een groep nachtbrakers nog een sfeervol vuurtje gaat stoken op een uithoek van de camping, terwijl de dagmensen hun tentjes opzoeken. Zowel vrijdag als zaterdagnacht hebben een paar handenvol forumleden hun slaapzak beslist niet langer dan 3 a 4 uurtjes gezien.

Het forum, sportsters.nl, is ruim 10 jaar geleden gegroeid vanuit het gastenboek van de website van de beheerder, Charles, en de jaarlijkse meeting is puur ontstaan vanuit de wens van al die online persoonlijkheden om elkaar in het echt te ontmoeten. Vanaf de eerste Sportster-meeting was het direct al zo'n succes dat men dit jaarlijks is gaan organiseren. Elk jaar wordt deze rit door een of twee wisselende leden van het forum uitgezet, onder begeleiding van Charles. Zo hebben de leden al toertochten gehad door heel Nederland – in Friesland, op Goeree en rond Blaricum om er enkele te noemen – en Wallonië. Nu al weer voor de derde maal in het gebied van Zuid Limburg tot in de Ardennen, waar het toch altijd weer schitterend rijden is. De deelnemers komen uit heel Nederland, maar ook uit Vlaanderen en Duitsland. Logisch, omdat de sfeer op het evenement elk jaar weer uitstekend is. En waar de rit ook wordt gehouden, de camping die dat weekeinde de boel huisvest wordt tijdens die drie dagen liefdevol SON City genoemd.

Sportster Owners die uit dezelfde regio komen vormen vaak al maanden van tevoren Whatsapp groepjes om de voorpret te delen en af te spreken voor de rit naar de locatie toe. Sinds het prille begin is deze SON meeting ook al graag bezocht door andere motorrijders, de forumleden zijn vrij om vrienden en andere enthousiastelingen uit te nodigen en zo wordt het steeds een bont gezelschap. Zowel andere types Harleys, overige V-twins als racers zijn gewoon van harte welkom en rijden met plezier mee. De kracht van deze groep ligt er ook zeker in dat iedereen, ongeacht type of merk motor, vanaf de eerste deelname zich echt deel van de groep kan voelen. Echt motorliefhebbers onder elkaar.


https://www.instagram.com/ntsjvk/
#oranjebrommer
#opvakantiewonen
#rudzinho

Gebruikersavatar
MonikaMonster
25-44
25-44
Berichten: 30
Lid geworden op: 19 sep 2015 11:26
Locatie: Maastricht
Has thanked: 22 times
Been thanked: 11 times

Re: BigTwin-artikeltje

Bericht door MonikaMonster »

Dit artikel geeft echt de SON-sfeer weer. Leuk geschreven. Als ik dit lees krijg ik al weer zin in de volgende meeting! :Dshovel80
1-4
1-4
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 sep 2015 21:03
Been thanked: 4 times

Re: BigTwin-artikeltje

Bericht door shovel80 »

Natasja, mooi en "treffend" weergegeven. Complimenten!!!Gesloten