efi tuning

Optimalisering en tuning van de motor.
Plaats reactie
Psycho-tr
50-99
50-99
Berichten: 52
Lid geworden op: 14 apr 2019 18:52
Verstuurde bedankjes: 1 keer
Ontvangen bedankjes: 4 keren

efi tuning

Bericht door Psycho-tr » 24 apr 2019 22:37

Op mijn 883 zit er screaming eagle slipon en Se luchtfilter met volgens mij pro tuner.

Als ik open uitlaten monteer kan ik het dan hiermee aanpassen?
Bijlagen
D549FEA9-1A18-4AC6-9946-72851776E531.jpeg
D549FEA9-1A18-4AC6-9946-72851776E531.jpeg (417.54 KiB) 3127 keer bekeken



RoelVP
100-199
100-199
Berichten: 184
Lid geworden op: 06 mar 2016 16:24
Verstuurde bedankjes: 25 keren
Ontvangen bedankjes: 47 keren

Re: efi tuning

Bericht door RoelVP » 25 apr 2019 08:57

Ik heb ook zoiets op mijn Sportster geinstalleerd.

Dat is inderdaad om de motor af te stellen, bv na het vervangen van de in- en/of uitlaat.



Psycho-tr
50-99
50-99
Berichten: 52
Lid geworden op: 14 apr 2019 18:52
Verstuurde bedankjes: 1 keer
Ontvangen bedankjes: 4 keren

Re: efi tuning

Bericht door Psycho-tr » 25 apr 2019 15:39

Weet je ook of dit een bepaalde aanpassing doet of je zelf wat kan regelen?



RoelVP
100-199
100-199
Berichten: 184
Lid geworden op: 06 mar 2016 16:24
Verstuurde bedankjes: 25 keren
Ontvangen bedankjes: 47 keren

Re: efi tuning

Bericht door RoelVP » 25 apr 2019 19:07

Het doet niet 1 bepaalde aanpassing, je kan het programmeren.
Maar hoe weet ik niet, bij mij heeft de dealer het geïnstalleerd en hij heeft de juiste tools om het te programmeren.



Gebruikersavatar
charlesb52
*
*
Berichten: 1854
Lid geworden op: 19 sep 2015 11:15
Locatie: Maastricht
Verstuurde bedankjes: 763 keren
Ontvangen bedankjes: 304 keren
Contacteer:

Re: efi tuning

Bericht door charlesb52 » 25 apr 2019 19:33

Ik zou even contact opnemen met WestCoast!!



Psycho-tr
50-99
50-99
Berichten: 52
Lid geworden op: 14 apr 2019 18:52
Verstuurde bedankjes: 1 keer
Ontvangen bedankjes: 4 keren

Re: efi tuning

Bericht door Psycho-tr » 25 apr 2019 20:28

Dat heb ik al gedaan, daar is de motor ook nieuw afgeleverd met alle accessoires erop.

Zij vermelden: je mag gewoon openpijp erop zetten want er zit al stage 1 in.

Ik betwijfel alleen of een andere uitlaat het zelfde is als een open pijp.



Gebruikersavatar
MoneyFor
1000-1249
1000-1249
Berichten: 1234
Lid geworden op: 10 jan 2018 07:09
Locatie: Heusden
Verstuurde bedankjes: 192 keren
Ontvangen bedankjes: 439 keren
Contacteer:

Re: efi tuning

Bericht door MoneyFor » 26 apr 2019 08:30

Normaal kan je software downloaden voor de SE tuner, ik gebruik dat zelf niet omdat die te beperkt zijn in mogelijkheden en voor dat geld heb je iets anders.


Afbeelding

SPORTSTER ONDERDELEN TE KOOP : >> KLIK HIER<<

Gebruikersavatar
MartynB
100-199
100-199
Berichten: 131
Lid geworden op: 03 nov 2017 11:04
Verstuurde bedankjes: 15 keren
Ontvangen bedankjes: 40 keren

Re: efi tuning

Bericht door MartynB » 26 apr 2019 09:12

Psycho-tr schreef:
25 apr 2019 20:28
Dat heb ik al gedaan, daar is de motor ook nieuw afgeleverd met alle accessoires erop.

Zij vermelden: je mag gewoon openpijp erop zetten want er zit al stage 1 in.

Ik betwijfel alleen of een andere uitlaat het zelfde is als een open pijp.
Als je ECM nu afgesteld is al voor stage 1 via de tuner, en het enige wat je nog van plan bent is een andere uitlaat en/of air intaker, dan is de huidige setting prima. Pas als je het blok aan gaat passen is het weer nodig om opnieuw te tunen.



Psycho-tr
50-99
50-99
Berichten: 52
Lid geworden op: 14 apr 2019 18:52
Verstuurde bedankjes: 1 keer
Ontvangen bedankjes: 4 keren

Re: efi tuning

Bericht door Psycho-tr » 26 apr 2019 10:04

MartynB schreef:
26 apr 2019 09:12
Psycho-tr schreef:
25 apr 2019 20:28
Dat heb ik al gedaan, daar is de motor ook nieuw afgeleverd met alle accessoires erop.

Zij vermelden: je mag gewoon openpijp erop zetten want er zit al stage 1 in.

Ik betwijfel alleen of een andere uitlaat het zelfde is als een open pijp.
Als je ECM nu afgesteld is al voor stage 1 via de tuner, en het enige wat je nog van plan bent is een andere uitlaat en/of air intaker, dan is de huidige setting prima. Pas als je het blok aan gaat passen is het weer nodig om opnieuw te tunen.
Thnx!

Toegevoegd in 1 minuut 4 secondes:
MoneyFor schreef:
26 apr 2019 08:30
Normaal kan je software downloaden voor de SE tuner, ik gebruik dat zelf niet omdat die te beperkt zijn in mogelijkheden en voor dat geld heb je iets anders.
Ik zal zelf meten wat de mengsel doet na open halen van de dempers. Ga geen geld geven aan extra kastjes etc. Dan gaat mijn maat de ecu maar even kraken :)



Gebruikersavatar
MoneyFor
1000-1249
1000-1249
Berichten: 1234
Lid geworden op: 10 jan 2018 07:09
Locatie: Heusden
Verstuurde bedankjes: 192 keren
Ontvangen bedankjes: 439 keren
Contacteer:

Re: efi tuning

Bericht door MoneyFor » 26 apr 2019 10:19

MartynB schreef:
26 apr 2019 09:12
Als je ECM nu afgesteld is al voor stage 1 via de tuner, en het enige wat je nog van plan bent is een andere uitlaat en/of air intaker, dan is de huidige setting prima. Pas als je het blok aan gaat passen is het weer nodig om opnieuw te tunen.
Ben ik het niet helemaal mee eens, je kan de ecm niet afstellen op iets wat er nog niet is en hem dan nu nog goed doen rijden in ieder toerental gebied. Zal meer uitleg zijn dan iets anders, daarom is de autotune op een FP3 of PV een leuk gegeven, je vertrekt van een basismap en doet daar de tune op.

Je krijgt bijna even goed resultaat als op een dyno, in sommige gevallen zelfs beter aangezien de dyno weer een momentopname is van de op dat moment heersende luchtvochtigheid / temperatuur. De autotune kan je zo dikwijls doen als je wil in verschillende weersomstandigheden. Je kan de mappen afzonderlijk van elkaar opslaan en op het moment de beste uitkiezen, ik weet dit gaat al ver maar in de racerij deden wij niet anders dan continu met de mappen spelen om het optimale eruit te halen volgens het "klimaat" van de dag.

Dit ga je natuurlijk niet doen op de baan met een Harley maar mijn punt is gewoon dat er nu geen deftige mapping kan inzitten op iets dat zogezegd gaat komen, dat werkt voor geen meter.

Psycho-tr schreef:
26 apr 2019 10:05
..... dan gaat mijn maat de ecu maar even kraken :)
Nou dan wens ik hem veel succes, als die daar in slaagt mag die stoppen met werken en een leuke website opzetten en de klanten zullen toestromen :).

De ECM van de Harley's is bijna niet te kraken zonder dat het wordt opgemerkt bij de dealer, maakt dat niet uit dan kan je, je gang gaan maar dan moet
die echt wel kennis van, zaken hebben want de tabellen komen niet te voorschijn zoals op een FP3 ofzo maar dan kan je evengoed andere software in je
SE tuner steken, dat zal net wat makkelijker gaan.

Ik lees met mijn Memobike 6050 de ECM volledig uit en kan erin wijzigen wat ik wil maar dan kan je beter een PV of FP3 kopen want voor wat een 6050
kost heb 4 à 5 van die spullen.

Neem anders HIER eens een kijkje.

Suc6
.


Afbeelding

SPORTSTER ONDERDELEN TE KOOP : >> KLIK HIER<<

RoelVP
100-199
100-199
Berichten: 184
Lid geworden op: 06 mar 2016 16:24
Verstuurde bedankjes: 25 keren
Ontvangen bedankjes: 47 keren

Re: efi tuning

Bericht door RoelVP » 26 apr 2019 11:03

Toen mijn tuner werd geplaatst hebben ze mijn motor niet op de bank gezet maar een map ingesteld van een eerdere tuning (andere HD Sportster) met gelijkaardige input en uitlaat.
Die heeft altijd goed gewerkt, deftig vermogen etc..
Verdere aanpassingen waren dus niet nodig.

Ik heb nu net een andere uitlaat (de grootste verandering is dat mijn interconnect tube tussen de 2 uitlaten weg is) en ik merk toch een performantie verschil eens ik in de hogere toeren ga.
De mapping hield rekening met het positieve effect van die interconnect, maar nu die weg is heb ik duidelijk performantie verlies.
Mijn afspraak voor uitlezen, uitmeten en aanpassen is gemaakt.



Psycho-tr
50-99
50-99
Berichten: 52
Lid geworden op: 14 apr 2019 18:52
Verstuurde bedankjes: 1 keer
Ontvangen bedankjes: 4 keren

Re: efi tuning

Bericht door Psycho-tr » 26 apr 2019 12:30

MoneyFor schreef:
26 apr 2019 10:26
MartynB schreef:
26 apr 2019 09:12
Als je ECM nu afgesteld is al voor stage 1 via de tuner, en het enige wat je nog van plan bent is een andere uitlaat en/of air intaker, dan is de huidige setting prima. Pas als je het blok aan gaat passen is het weer nodig om opnieuw te tunen.
Ben ik het niet helemaal mee eens, je kan de ecm niet afstellen op iets wat er nog niet is en hem dan nu nog goed doen rijden in ieder toerental gebied. Zal meer uitleg zijn dan iets anders, daarom is de autotune op een FP3 of PV een leuk gegeven, je vertrekt van een basismap en doet daar de tune op.

Je krijgt bijna even goed resultaat als op een dyno, in sommige gevallen zelfs beter aangezien de dyno weer een momentopname is van de op dat moment heersende luchtvochtigheid / temperatuur. De autotune kan je zo dikwijls doen als je wil in verschillende weersomstandigheden. Je kan de mappen afzonderlijk van elkaar opslaan en op het moment de beste uitkiezen, ik weet dit gaat al ver maar in de racerij deden wij niet anders dan continu met de mappen spelen om het optimale eruit te halen volgens het "klimaat" van de dag.

Dit ga je natuurlijk niet doen op de baan met een Harley maar mijn punt is gewoon dat er nu geen deftige mapping kan inzitten op iets dat zogezegd gaat komen, dat werkt voor geen meter.

Psycho-tr schreef:
26 apr 2019 10:05
..... dan gaat mijn maat de ecu maar even kraken :)
Nou dan wens ik hem veel succes, als die daar in slaagt mag die stoppen met werken en een leuke website opzetten en de klanten zullen toestromen :).

De ECM van de Harley's is bijna niet te kraken zonder dat het wordt opgemerkt bij de dealer, maakt dat niet uit dan kan je, je gang gaan maar dan moet
die echt wel kennis van, zaken hebben want de tabellen komen niet te voorschijn zoals op een FP3 ofzo maar dan kan je evengoed andere software in je
SE tuner steken, dat zal net wat makkelijker gaan.

Ik lees met mijn Memobike 6050 de ECM volledig uit en kan erin wijzigen wat ik wil maar dan kan je beter een PV of FP3 kopen want voor wat een 6050
kost heb 4 à 5 van die spullen.

Neem anders HIER eens een kijkje.

Suc6
.

Thnx! Moet ik
Alleen nog een kabel zien te vinden.

Mijn maat heeft een dyno voor auto’s. En tunen is wel een uitdaging voor hem :) mijn buell heeft die ook kunnen tunen.

Maar ik verwacht dat ik met mytune wel uit de voeten kan.



Gebruikersavatar
MoneyFor
1000-1249
1000-1249
Berichten: 1234
Lid geworden op: 10 jan 2018 07:09
Locatie: Heusden
Verstuurde bedankjes: 192 keren
Ontvangen bedankjes: 439 keren
Contacteer:

Re: efi tuning

Bericht door MoneyFor » 26 apr 2019 12:42

Psycho-tr schreef:
26 apr 2019 12:30

Thnx! Moet ik
Alleen nog een kabel zien te vinden.


Die kan je gewoon bij de HD dealer of online bestellen, hieronder de part n°'s

32184-08A voor de 4 pins , dus t/m 2013
41000018 voor de 6 pins , vanaf 2014

.


Afbeelding

SPORTSTER ONDERDELEN TE KOOP : >> KLIK HIER<<

Psycho-tr
50-99
50-99
Berichten: 52
Lid geworden op: 14 apr 2019 18:52
Verstuurde bedankjes: 1 keer
Ontvangen bedankjes: 4 keren

Re: efi tuning

Bericht door Psycho-tr » 26 apr 2019 12:47

Thnx!!



Plaats reactie